Ilza Klapwijk

Ilza-Klapwijk

Wanneer mensen doen wat werkelijk bij hen past, gaan hun ogen glimmen. En dat werkt aanstekelijk.

Missie
Naast mensen staan, met hen meedenken en hen waar nodig ondersteunen, zijn kernwoorden in mijn begeleiding, met het uiteindelijke doel dat mensen zelf weer verder kunnen.
Een loopbaanonderzoek brengt vragen met zich mee: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, welke stappen zijn daarvoor nodig? Ik begeleid mensen om (opnieuw) de koers van hun loopbaan te bepalen. Drijfveren, kwaliteiten, valkuilen, energiegevers en energieverslinders worden daarbij in kaart gebracht. Kenmerkend voor mij is dat ik werk vanuit een neutrale, oplossingsgerichte houding met als uitgangspunt de talenten die mensen gekregen hebben.

Eigen loopbaan
Na een juridische opleiding ben ik gaan werken bij een vakbond als belangenbehartiger van werknemers en uitkeringsgerechtigden. Vervolgens heb ik mijn kennis en kunde op het gebied van arbeidsrecht, sociale zekerheid en sociale voorzieningen ingezet voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt: mensen met een beperking.

Ook als vertrouwenspersoon en beleidsmedewerker in de jeugdzorg heb ik ervaren welke kracht er in mensen zit en hoe mensen met wat aanmoediging hun kwaliteiten (weer) leren ontdekken en kunnen inzetten. Dat laatste heb ik kunnen versterken door het volgen van een opleiding tot loopbaancoach bij VistaNova.

Partner Loopbaanparadox

Ik werk vanuit mijn bedrijf Coach Ilza als partner van Loopbaanparadox voor vragen op het gebied van loopbaanadvies, re-integratie en outplacement. U kunt mij vinden via deze link https://www.linkedin.com/in/ilza-klapwijk-76a49333/nl