Vrijheid, verbinding en vreugde in crisistijd

Vandaag maar eens even wat korte impressies die me raakten als mens, professional en ondernemer in afgelopen gekke Corona-weken.

Wereldwijd baden woensdag om 12.00 uur velen met de paus het Pater Noster, Onze Vader. Prachtige solidariteit en gevoel van uit handen geven bij dat dat groter is dan ons.

Mathijs – bureaumanager van Loopbaanparadox en Leiderschapsparadox – haalde zijn examen VWO. Tenminste, hij kan hem niet meer níet halen… Nu het centraal examen is afgelast is hij zeker van zijn diploma! Trots op hem!

Zelf ga ik, ondanks de crisis, door mijn accreditatieproces en krijg als gemiddeld tevredenheidscijfer van mijn opdrachtgevers een 8,4! Trots opnieuw!

App privé: ‘Laat jij het ook weten als je iets nodig hebt?’ Mijn antwoord: ‘Zeker! Kom je dan uit Middelburg mij verzorgen? :)’ Reactie: ‘Zekers :)’

App klant: ‘Ik ben vorige week gebeld en gevraagd om te solliciteren…’ Mmmm. Ik dacht dat de sollicitatiemarkt wel zo’n beetje stil lag. Wat een mooie ontwikkeling.


Als samenvatting van dat wat mij in deze tijd raakt heb ik drie woorden gevonden deze weken: vrijheid, verbinding en vreugde. Mooie woorden in crisistijd.

Vrijheid: Omdat we de keuze hebben hoe we ons verhouden tot dingen die ons raken. Wij en ik.

Verbinding: Omdat we alleen vanuit verbinding met onszelf en elkaar echt problemen kunnen aanpakken. Wij en ik.

Vreugde: Leven uit vrijheid en verbinding geeft vreugde. Voor ons en voor mij!

NB. De foto hierboven mag gebruikt worden ter verspreiding mocht je hem kunnen gebruiken. Hij is via deze link te printen als flyer.

Cora van Rossum – www.loopbaanparadox.nl –1-april-2020

Dit vind je misschien ook leuk...