Leiderschapsoverwegingen van een herder

Het is zover. Een lang gekoesterde droom gaat in vervulling! Sinds deze zomer ben ik naast mijn coachpraktijk in opleiding tot schaapherder. Buiten, fysiek bezig zijn, natuur, dieren… Allemaal elementen waar ik gelukkig van word. Even gelukkig als van mijn werk als coach. Een ander deel van mij… De combinatie is dan ook erg fijn!

In de toekomst hoop ik beide delen bij elkaar te kunnen brengen. Het beeld van een herder is een prachtige metafoor voor veel elementen van leiderschap. Tegelijk ben ik zelf weer leerling. Dit in de oude opbouw van leerling, gezel, meester. En volgens mij gaan leiderschap en leerling zijn blijvend hand in hand. Ik ben dus een ambacht aan het leren en mij tegelijk aan het verdiepen in mijn grote passie voor versterken van leiderschap vanuit ‘karakter als kwetsbare kracht!’.

De foto’s tonen mij in actie, als onzekere leerling. Het mooie nieuws is dat mijn hond Joy heet! Een betekenisvolle naam. De foto’s van ons samen zijn op onze gezamenlijke eerste dag. In ieder geval liefde op het eerste gezicht, hoewel we ons beide onzeker voelden… We gaan samen leren en zo samen leiden!

Cora van Rossum
oktober 2021

Dit vind je misschien ook leuk...