Jouw waarom: Christien Quist

‘Zonder echt contact kan ik onvoldoende van betekenis zijn in wat dit bedrijf nodig heeft’

Waarom doen mensen het werk dat zij doen? Waar worden mensen blij van in hun werk? Wat maakt dat mensen trouw blijven in en aan hun werk? Deze vragen gaan over de drijfveren, over het waarom van werk.

Met Loopbaanparadox wil ik mensen (terug)brengen bij dat wat hen ten diepste drijft. Over dit waarom en onze drijfveren hield Simon Sinek, de schrijver van het boek Begin bij het waarom. De Gouden Cirkel van ondernemen een mooie TEDxMaastricht (https://www.youtube.com/watch?v=4VdO7LuoBzM). In het netwerk om Loopbaanparadox werk ik samen met bevlogen mensen die ‘het waarom’ in hun werk graag centraal stellen. In deze blogserie laat ik hen aan het woord over hun waarom…

In dit interview stel ik graag Christien Quist aan je voor. Christien werkt als communicatie-, marketing en personeelsadviseur bij een bedrijf dat vanuit Human Being Management (HBM), een vernieuwende managementfilosofie, professionals coacht, teams begeleidt en organisaties adviseert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei. Hierdoor worden mensen gelukkiger en organisaties succesvoller.

Veel inspiratieplezier bij het lezen van het verhaal van Christien over haar ‘waarom’!

 

Kun je iets vertellen over het werk dat je doet?

Ik adviseer het management op het gebied van communicatie, marketing en P&O, en ik ben verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op het kantoor.

 

Je zag het filmpje van Simon Sinek. Hij verbindt het doel – dat wat ertoe doet – en het ‘waarom’ – de drijfveren – met elkaar. Kun jij iets vertellen over wat jou ten diepste drijft in je werk?

Wat mij ten diepste drijft, is heel divers: mijn bijdrage aan de ontwikkeling van dit relatief jonge bedrijf, persoonlijke acceptatie én ontwikkeling, uitdaging in het leren van nieuwe dingen, uit mijn comfortzone stappen, een prettige levensstandaard, invloed uitoefenen op mensen en middelen, vrijheid in mijn werk en in de manier waarop ik mijn werk inricht…

 

Hoe blijf je geïnspireerd om het werk te doen dat je doet? Welke keuzes maak(te) je daarvoor? Heb je ook obstakels ervaren, en zo ja, hoe ben je daarmee omgegaan?

Ik werk in een jong bedrijf dat volop in ontwikkeling is en waar behoefte is aan een basis, een fundament waarop gebouwd kan worden, waardoor het kan groeien naar de normingfase. Hiervoor is nog veel nodig en moeten er nog veel stappen gezet worden naar een goede structuur. Dat ik hieraan kan bijdragen, komt mede doordat ik overtuigd ben van de kracht van onze producten en wat het mensen kan brengen. Het geloof in de kwalitatieve vooruitgang van selectieprocedures, het geloof in het lenen en gebruikmaken van elkaars competenties en het geloof in de overtuiging naar jongeren dat je niet alles hoeft te kunnen, maar dat je onderdeel kunt uitmaken van het grote geheel, maakt dat ik vanuit mijn natuurlijke kracht mijn steentje kan bijdragen aan de ontwikkelingen in dit bedrijf.

 

Simon Sinek stelt overtuigd dat echte inspiratie en verbinding alleen mogelijk zijn als we elkaar ook ‘werkelijk de hand schudden’, met andere woorden, door echt contact. Welke rol speelt voor jou ‘echt’ contact met de mensen met wie je samenwerkt? Is er voor jou een verband met je drijfveren?

Een heel belangrijke rol. Zonder echt contact kan ik niet zijn wie ik ben, dus niet doen wat ik kan. Zonder echt contact kan ik niet uit mijn comfortzone stappen. Zonder echt contact kan ik onvoldoende van betekenis zijn in wat dit bedrijf nodig heeft.  

 

Wat zou je de lezer van dit blog willen meegeven over ‘het waarom’ in werk?

Het is zo belangrijk om te ontdekken wat jouw ‘why’ in werk is. Dat je weet waar je je bed voor uit komt. Dan weet je vanuit bezieling waarom je doet wat je doet. Als je dat niet weet, kan het zijn dat werk je meer energie kost dan dat het je energie oplevert.

 

Cora van Rossum – www.loopbaanparadox.nl –11-12-2018

Dit vind je misschien ook leuk...