Jouw waarom: Henk van Driel

‘Zorg ervoor dat het werk dat je doet past bij je dna!’

Waarom doen mensen het werk dat zij doen? Waar worden mensen blij van in hun werk? Wat maakt dat mensen trouw blijven in en aan hun werk? Deze vragen gaan over de drijfveren, over het waarom van werk.

Met Loopbaanparadox wil ik mensen (terug)brengen bij dat wat hen ten diepste drijft. Over dit waarom en onze drijfveren hield Simon Sinek, de schrijver van het boek Begin bij het waarom. De Gouden Cirkel van ondernemen een mooie TEDxMaastricht (https://www.youtube.com/watch?v=4VdO7LuoBzM). In het netwerk om Loopbaanparadox werk ik samen met bevlogen mensen die ‘het waarom’ in hun werk graag centraal stellen. In deze blogserie laat ik hen aan het woord over hun waarom…

In dit interview stel ik graag Henk van Driel aan je voor. Henk geeft leiding aan een accountantskantoor. Zie https://vdg.accountants/.

Veel inspiratieplezier bij het lezen van het verhaal van Henk over zijn ‘waarom’!

 

Kun je iets vertellen over het werk dat je doet?

Mijn werkzaamheden zijn erop gericht om ruimte te creëren voor ondernemers met passie in het midden- en kleinbedrijf. Dat kan op verschillende manieren. Ik creëer voor ondernemers bijvoorbeeld ruimte in tijd doordat ik mijn klanten taken uit handen neem en op professionele wijze administraties voor hen verzorg, fiscale aangiften doe en jaarrekeningen samenstel. De ruimte kan ook financieel van aard zijn, doordat ik met mijn klanten meedenk hoe zij kunnen zorgen voor betere resultaten, of over de financiering van bijvoorbeeld een investering, wat resulteert in meer middelen om verder te kunnen groeien, waardoor zij hun doelen nog beter kunnen bereiken.

 

Je zag het filmpje van Simon Sinek. Hij verbindt het doel – dat wat ertoe doet – en het ‘waarom’ – de drijfveren – met elkaar. Kun jij iets vertellen over wat jou ten diepste drijft in je werk?

 Ik ervaar zelf hoe belangrijk het is om ruimte te hebben om de dingen te doen waar ik goed in ben in plaats van mijn tijd te besteden aan zaken waar ik niet goed in ben en die ook nog eens veel tijd kosten en last but not least, waarvan het resultaat vaak ook kwalitatief onvoldoende is. Doel is om mijn klanten in hun kracht te zetten door ze te laten doen waar zij goed in zijn en waar ze passie voor hebben.

 

Hoe blijf je geïnspireerd om het werk te doen dat je doet? Welke keuzes maak(te) je daarvoor? Heb je ook obstakels ervaren, en zo ja, hoe ben je daarmee omgegaan?

Door de groei van ons bedrijf heb ik zelf ook een ‘split’ ervaren. Ik was meer manager dan adviseur waardoor mijn energie weglekte en de resultaten minder werden. Ik heb toen de keuze gemaakt om mijn organisatie zodanig aan te passen dat ik geen managementtaken meer heb en ik mij (nagenoeg) volledig bezig kan houden met adviseren.

Op dit moment ben ik bezig om onze huidige organisatievorm nog verder aan te passen, zodat ik nog minder (liefst geen) tijd hoef te besteden aan kantoorwerk.

 

Simon Sinek stelt overtuigd dat echte inspiratie en verbinding alleen mogelijk zijn als we elkaar ook ‘werkelijk de hand schudden’, met andere woorden, door echt contact. Welke rol speelt voor jou ‘echt’ contact met de mensen met wie je samenwerkt? Is er voor jou een verband met je drijfveren?

Onze klanten delen veel vertrouwelijke informatie met ons. Dat doe je alleen maar als je iemand vertrouwt. Dat betekent dat de relatie met mijn klanten van essentieel belang is.
Een goede relatie bestaat voor mij uit echte aandacht voor de ander en datgene wat hem drijft.

 

Wat zou je de lezer van dit blog willen meegeven over ‘het waarom’ in werk?

Zorg ervoor dat het werk dat je doet past bij je dna, alleen dan ben je echt onderscheidend en doe je je werk met passie!

 

Cora van Rossum – www.loopbaanparadox.nl –27-11-2018

Dit vind je misschien ook leuk...